Passion driven advice

Hamilton

Den 1 juli ritas kartan om på den svenska advokatmarknaden när Hamilton förstärks av hela teamet från Ashurst Stockholm. Verksamheten kommer att bedrivas under namnet Hamilton och kombinera Hamiltons ledande position inom bland annat tvist och obestånd med Ashurst Stockholms styrka inom M&A och bank/finans. Utöver den strategiska passformen finns en samsyn på vilka värderingar som ska genomsyra verksamheten. Vi kallar det Passion driven advice.

Passion

Vi brinner för det vi gör.
Vårt agerande kännetecknas av engagemang och energi.
Ständig utveckling är en del av vårt förhållningssätt.

Affärsmannaskap

Vi är affärsinriktade och pragmatiska.
Vi ser till klientens alla behov.
Vi är inte bara jurister utan även ”trusted advisors”.

Professionalism

Kvalitet är en del av vårt DNA.
Vi levererar alltid med högsta servicegrad över klientens förväntan.

Vision

Den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Karriär

Är passion, affärsmannaskap och professionalism något som tilltalar dig? Om du vill vara en del av en affärsjuridisk rådgivare som brinner för klientuppdraget, ser till helheten och sätter kvaliteten i första rummet, se gärna våra lediga tjänster.

Media & Kontakt

För mer information, se pressmaterial och kontaktuppgifter nedan eller skicka ett e-mail till mail@hamilton.se.

Pressmaterial

Pressmeddelande

20 juni, 2016

Hamilton förstärks av teamet från Ashurst Stockholm och bildar en av Sveriges största affärsjuridiska rådgivare.

Hamilton, ledande rådgivare inom bland annat tvistlösning och obestånd, förstärks av hela teamet från Ashurst Stockholm, ledande inom M&A och bank/finans. Hamilton kommer efter transaktionen bestå av cirka 80 jurister och 110 medarbetare.

En av de största transaktionerna på den svenska advokatmarknaden genomförs när hela teamet från Ashurst Stockholm förstärker Hamilton och skapar en av Sveriges största affärsjuridiska rådgivare. Verksamheten kommer att bedrivas under namnet Hamilton och kombinerar Hamiltons ledande position inom bland annat tvist och obestånd med Ashurst Stockholms styrka inom M&A och bank/finans.

”Genom transaktionen ritar vi om kartan på den svenska advokatmarknaden. Ashurst-teamets styrka inom M&A och bank/finans kompletterar Hamiltons redan ledande position inom tvist och obestånd på ett utmärkt sätt, och nu finns alla förutsättningar för att nå vår vision som den mest ansedda och eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren i Sverige för såväl klienter som medarbetare”, säger Thomas Nygren, styrelseordförande på Hamilton.

”Vi går till Hamilton eftersom den strategiska passformen är perfekt och den sammanslagna verksamheten ger oss ett fantastiskt erbjudande till marknaden. Vi har även samsyn på vilka värderingar som ska genomsyra verksamheten. Vårt DNA består av högsta kvalitet och servicenivå – vi ska utmärka oss genom vårt engagemang”, säger Jon Ericson, Managing Partner på Ashurst Stockholm.

”Vi kommer ha en relation till Hamilton som säkerställer att internationella klienter med affärer i Sverige får fortsatt tillgång till högklassig svensk affärsjuridisk rådgivning, och att svenska klienter kan få tillgång till Ashursts internationella nätverk. Denna ömsesidigt givande relation mellan de två firmorna kommer säkerställa att det finns en bredare plattform att möta klientens behov”, säger Paul Jenkins, Managing Partner på Ashurst.

Efter transaktionen, som planeras att genomföras den 1 juli 2016, kommer Hamilton bestå av totalt cirka 80 jurister och 110 medarbetare i Stockholm. I samband med detta tillträder Johannes Ericson, idag delägare och ansvarig för tvistlösning på Hamilton, som Managing Partner. Thomas Nygren kvarstår i rollen som styrelseordförande.

Pontus Bergsten, Martin Börresen, Jon Ericson, Eric Halvarsson och Mats Johnsson från Ashurst blir partners i Hamilton. I samband med övergången kommer även Charles Andersson och Fredrik Hag från Ashurst att utses som nya partners.

Verksamheten kommer bedrivas inom nio specialiserade grupper; arbetsrätt, bank och finans, fastighetsrätt, kapitalmarknad, konkurrens/upphandling, M&A, obestånd, TMT/IP och tvistlösning.

För mer information, kontakta:

Thomas Nygren, Styrelseordförande Hamilton
+46 70 892 55 24

Jon Ericson, Managing Partner Ashurst Stockholm
+46 73 070 30 56

Dokument

Pressmeddelande – Hamilton förstärks av teamet från Ashurst Stockholm och bildar en av Sveriges största affärsjuridiska rådgivare. (PDF)
Pressmeddelande 2016-07-01 – Hamilton förstärker teamet ytterligare (PDF)